چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

از جمله عناوین این شماره می توان به مناظره امیرمومنان با خوارج، نقد نظریه تفکیک دین از سیاست، بانگ بیداری، حضرت یوسف قهرمان بهترین داستانها، شاخص های خانواده متعادل و سالم، جمع آوری قرآن در عصر رسول خدا، علویان سوریه از شکل گیری تا قدرت یابی و... اشاره کرد.

خبرگزاری حوزه/ شماره جدید مجله مکتب اسلام مطابق با مرداد ماه سال جاری منتشر شد.

در این شماره از این مجله پرسابقه که پنجاه و سومین سال از آغاز انتشار و شماره 627 آن است مجموعه مطالبی با همان ساختار آشنا و چیدمان همیشگی به چاپ رسیده است که مجموعه ای از معارف اسلامی و آگاهی های فردی و اجتماعی را همراه نوشتارهایی سودمند و اطلاع بخش در بر می گیرد.

بزرگانی نظیر آیت الله سبحانی و حجت‌الاسلام والمسلمین پیشوایی  در این شماره قلم زده اند.

از جمله عناوین این شماره می توان به مناظره امیرمومنان با خوارج، نقد نظریه تفکیک دین از سیاست، بانگ بیداری، حضرت یوسف قهرمان بهترین داستانها، شاخص های خانواده متعادل و سالم، جمع آوری قرآن در عصر رسول خدا، علویان سوریه از شکل گیری تا قدرت یابی، شیخ احمد قمی مروج تشیع در سرزمین تایلند، راه های حفظ سلامت در سفر هوایی و مطالبی درباره ارتحال آیت الله مدنی تبریزی و شهادت مظلومانه شیخ حسن شحاته اشاره کرد.

در نوشتاری به قلم حضرت آیت الله سبحانی با عنوان مناظره امیرمومنان با خوارج؛ دستاویزهای خوارج و پاسخ های امام(ع) به تحلیل این وقایع تاریخی از منظر کلامی و نیز بررسی ویژگی های مختلف این مناظره ها و چند و چون آنها پرداخته شده است.

در مطلع این نوشتار در باب ویژگی های امیرالمومنین در این باب آمده است آن حضرت پس از درگذشت پیامبر گرامی اسلام لحظه ای از ارشاد ناآگاهان، اعم از مسلمان و غیرمسلمان بازنایستاد ولی تا رسول گرامی در قید حیات بود، حتی کلمه کوتاهی از آن حضرت در معارف، در اخلاق و یا احکام، شنیده نشد.

و این خود یکی از نقاط برجسته امام(ع) است که با وجود پیامبر گرامی اسلام(ص) به خود اجازه نمی داد که به سخن درآید.

در مقاله ای دیگر با عنوان نقد نظریه تفکیک دین از سیاست از سلسله نوشتارهایی با عنوان دین و سیاست از منظر تاریخی و با بررسی مقاطع مختلف قرون وسطی و پیش و پس از آن به این موضوع پرداخته شده است و اوضاع مردم اروپا در دوران قرون وسطی به جهت گرفتاری مفرط در جهل و خرافات و زمینه های بعدی گسترش فرهنگ و گفتمان جدایی دین از سیاست با توجه به تبعات و عواقب این دوران در زندگی اجتماعی و فرهنگ سیاسی مردم آن سامان مورد توجه و تحلیل واقع شده است.

در بخشی از آن می خوانیم که شعار تفکیک دین از سیاست واکنش تندی بود در برابر جنایات و انحرافات کلیسا و پاپ ها و اسقف ها و کشیش ها و راهب ها و راهبه ها.

متآسفانه روشنفکرهای غرب زده که نه به کلیسا علاقه ای داشتند و نه به مسجد، شعار تفکیک را به عنوان سوغاتی از غرب به میان مسلمانان آوردند تا دین و علمای دینی را از صحنه سیاست و اجتماع حذف کنند و خود، فعال ما یشاء باشند و ای کاش انگیزه خدمت داشتند و اگر انگیزه ای داشتند، توانسته بودند به مردم خدمت کنند و نام نیکی از خود به یادگار گذارند.

مکتب اسلام به صاحب امتیازی موسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و به مدیر مسئولی فرج الله فرج اللهی منتشر می شود.

علاقمندان می توانند با شماره تلفن 02532901280 تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha